Новини

Покана за участие в анкета за бъдещата програма България-Турция

Имаме удоволствието да ви поканим да участвате в анкета, която ще послужи за определяне на приоритетите на новите програми Interreg след 2027 г. Това е вашият шанс да споделите визията си и да вдъхновите промени за бъдещето на трансграничния регион на България и Турция.

С участието си в допитването от 16 въпроса ще ни помогнете да идентифицираме ключовите теми за сътрудничество, да направим равносметка на свършеното до момента и да предложим още по-работещи решения.

Започва приемът на проектни предложения за одобрените концепции от Териториалната стратегия по програмата България-Турция

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира втория етап от реализиране на проектните идеи от Териториалната стратегия по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция. Процедурата е предвидена само за кандидатите с вече одобрени концепции за развитие на пограничния район, които могат да подадат пълни проектни предложения. Това са общо 27 идеи в областта на конкурентоспособността, дигитализацията, пазара на труда и туризма, разпределени в основен и резервен списък.

ИНФОРМАЦИОНЕН ДЕН ЗА ПОТЕНЦИАЛНИ КАНДИДАТИ ПО ПРИОРИТЕТ 1 „ЩАДЯЩ ОКОЛНАТА СРЕДА ТРАНСГРАНИЧЕН РЕГИОН“

Представители на малкия и среден бизнес от трансграничния регион България - Турция участваха в инфо ден в Експо център „Флора Бургас“ на 30 януари 2024 г., организирани от Управляващия орган на Програмата.

Програмата България-Турция взе наградата за най-оригинално събитие на ICDay 2023

Обучението по кану и сърф от честването на Деня на Интеррег сътрудничеството в Гьокчетепе, Турция, спечели отличието за най-оригинално събитие в конкурса на Интеракт. Инициативата награждава най-добрите идеи в организацията на ICDay.

Ежегодното събитие по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция събра състезатели и любители на кану и сърф от двете страни. Повече от 200 участници използваха възможността да се насладят на морето спортувайки и да тестват своята издръжливост.

Общо 41 проектни предложения са подадени по Приоритет 1 „Щадящ околната среда трансграничен регион“

На 20 март 2024 г. приключи приемът на проектни предложения по отворената покана по Приоритет 1 „Щадящ околната среда трансграничен регион“, специфични цели 2.1 Насърчаване на енергийната ефективност и намаляване на емисиите на парникови газове и 2.6 Насърчаване на прехода към кръгова и основаваща се на ефективно използване на ресурсите икономика.

Конкурсът REGIOSTARS се провежда за 16-ти път

За 16-ти път DG REGIO стартира годишния конкурс REGIOSTARS. Надпреварата се превърна в символ на високи постижения с проекти, финансирани от ЕС, които показват въздействието на европейската регионална политика.

Последни въпроси и отговори по приема за МСП

Остават само 14 дни до крайния срок за подаване на проектни предложения за повишаване на енергийната ефективност и намаляването на парниковите газове на МСП. Всички получени въпроси с подробни разяснения можете да намерите тук. Приемът ще приключи на 20 март в 17.00 часа българско време.

Презентации за отворения прием към МСП

Управляващият орган на програмата България-Турция публикува презентации по отворената покана за проекти по приоритет 1 „Щадящ околната среда трансграничен регион“. Всичко, което трябва да знаете за процеса по подготовка и изпълнение, можете да намерите във файловете по-долу. В случай че решите да подавате проектно предложение, обърнете внимание на крайния срок – 20 март. 

Актуализирани въпроси и отговори по приема по Приоритет 1

Управляващият орган на програмата България-Турция подготви актуализирана версия на въпроси и отговори, свързани с кандидатстването по отворената покана по Приоритет 1 „Щадящ околната среда трансграничен регион“. Приемът на проекти ще продължи до 20 март т.г. 

Важно! Въпроси и отговори по отворения прием по Приоритет 1

Управляващият орган на програмата България-Турция подготви допълнена версия на отговори на Вашите въпроси, свързани с кандидатстването по отворената в момента покана по Приоритет 1 „Щадящ околното среда трансграничен регион“. Приемът на проекти ще продължи до 20 март 2024 г.